Tuskakeskiviikko ...ja suurin niistä on hakkaus

Mitä entiselle kotikaupungilleni on tapahtunut?

  • Mitä entiselle kotikaupungilleni on tapahtunut?

Olen asunut melko kauan Järvenpäässä. (Ikävuoteni 6 -vuotiaasta n. 20 -vuotiaaksi.) Tämä Jean Sibeliuksesta mainetta ja imagoa itseensä pumppaava kaupunki ei ole ainakaan minulle koskaan ollut mikään paratiisi. ; Laman aikana se oli suuri huumekaupan keskus jossa oli paljon narkomaaneja. Melko lähellä oleva Kellokosken mielisairaala dumppasi potilaita avohoitoon ja he päätyivät mm. Järvenpäähän. Samanaikaisesti leikeltiin nuorison mielenterveystyöstä.

Järvenpää on se kaupunki jossa olen eniten saanut turpaani. (Ja olen saanut tätä oman osani ja luultavasti sinunkin osasi. Minulla on sellainen viehättävä luonne jossa teräväkielisyys yhdistyy tilannetajuttomuuteen - ja pelkuruudestani huolimatta jonkinlaiseen pelottomuuteen jossa ei poistuta paikalta kun voidaan.) Mikä on tärkeää ottaen huomioon, että olin vartijana mm. Kontulassa aikana jolloin siellä oli joukkotappeluita. Ja asuin myös Korsossa jotain kymmenkunta vuotta. Kyseessä olivat aina yksittäistapaukset, sadistiset humalaiset nuoret miehet jotka eivät olleet päässeet tappelemaan RT -ravintolassa tai Zapatan edessä. Ja joilla ei ollut tupakkaa kuten ei minullakaan. (Tai jotain.)

Tilanne on nykyisin pahempi.

Jostain syystä Järvenpäästä on nyt tullut joukkotappeluhaluisten keskus. Esimerkiksi poliisi keskeytti syyskuussa 150 nuoren joukkotappeluintoisen puuhat. Poliisipartiointia oli lisätty. Kokoontuminen johti enimmäkseen vandalismiin ja huuteluun ja isosta määrästä ja äänestä huolimatta tuomiot olivat aika vähäisiä. Sosiaalinen media rummutti asiaa. Mutta motiivit olivat aluksi kaikkea muuta kuin selvät, media rummutti "mysteerillä". Joukkotappeluita ei myyty esimerkiksi maahanmuuttokriittisyydellä hirveän alleviivaavasti.

"Näin epävirallisesti" voin sanoa että kokoontumisrähisemisen henki on kaupungissa vahva. Nuorisojoukkoja pilkotaan tavanomaista vahvemmin ja tässä on ollut jopa hieman kotiinajamisen henkeä. Tästä valitetaan jonkin verran Järvenpään facebookryhmässä (johon kuulun, tosin kuulun myös Keravan, nykyisen kotikaupunkini ryhmään).

Erikoista on, että miten tästä on sitten tehty.

On nimittäin vedetty siihen että joukkotappeluiden motiivit olisivat maahanmuuttokeskustelussa. Tämä on toki teoriassa mahdollinen motiivi. Ja se voitaisiin liittää vaikkapa Järvenpäässä toukokuussa käytyyn keskusteluyritykseen; Silmun maahanmuuttokeskustelutilaisuus jouduttiin silloin perumaan koska tilaisuuden järjestäjiä kohtasi uhittelua. Tällöin häiriköintiuhassa nostettiin esiin joukkotappelun mahdollisuus.

MV -lehti tarttui tähän teoriaan jo 13. päivä siihen että sen tietojen mukaan mukana on ollut kurdeja ja tätä kautta olisi kysyttävä että "Järvenpäässä on kriittinen tilanne päällä" ja se kysyi että "Tuleekö tänä yönä yhteenotto muslimien ja suomalaisten välille?" Teoria oli siis vahva jo varhain. (Ja teoria on jotain joka oli muualla viestimissä mysteeri vielä paljon myöhemmin. Mikä voi liittyä siihen että journalistit joutuvat sitomaan teorioitaan edes johonkin.) Moitetta saa myös poliisi, joka ei toimi hyvin. Jaossa olevalla videolla yksi nuori mainitsee Kurdit.

Erikoista kyllä tämän teorian hyväksyjät ovat melko usein ihmisiä jotka (1) ovat itse maahanmuuttokriittisiä ja (2) kuvaavat joukkotappelemaan kokoontumista jotenkin hienoutena.

Hommafoorumissa esimerkiksi sanotaan, että "Hienoa että edes nuoriso herää ja tekee jotakin. Ilmeisesti ja aivan varmasti ottaa kupoliin turvisten erityinen mielenkiinto alaikäisiin tyttöihin. Annan täyden tukeni! Toista se on mukavuuden haluisilla aikuisilla. Pakkohan noille on alkaa näyttämään että kuka täällä määrää, kun ei sitä kukaan muukaan näytä tekevän." Muutenkin Järvenpääläisille toivotaan pitkää elämää ja hyvää. "Olisi arvokasta jos järvenpääläiset ryhtyisivät tarpeen tullen vastarintaan. Saataisiin toimintaa yhä useammille paikkakunnille." Toimintaa kunnioitetaan ja nuorissa nähdään kerrankin jotain muuta kuin negatiivisuutta ja huonoutta. "Polliisille on aina kaikki epäselvää, jos kyse on maahanmuuttajien aiheuttamista ongelmista. Meidän nuoret on ne jotka joutuu tästä aikuisten monikulttuurisuushulluudesta eniten kärsimään, ja se on todella epäoikeudenmukaista niitä kohtaan. On aivan oikein, että kokoontuvat porukalla laittamaan häirikkömatut kuriin."

Jopa viime päivinä keskustellulle Suomen Vastarintaliikkeen monikulttuuriselle puolustusyhteystyöhön vivahtavia kommenttejakin on, esimerkiksi "Noin reippaalle porukalle riittää hommia Suomessa, ja noiden osaamista voidaan ehkä myydä muihinkin EU-maihin. Eikö jonkun sortin puolustusyhteistyöstä ole ollut puhetta ainakin Ruotsin kanssa?" (SVL on tunnettu nimenomaan siitä että se tekee tiivistä yhteistyötä mm. ruotsin puoleen.)

Järvenpään kaupungin facebookryhmässä aiheeseen tulevia keskusteluja ja kommentteja tulee jatkuvasti - ja katoaa sensuurin hampaisiin suunnilleen samaa tahtia. Joukkotappelu ymmärrettävästi sekä puhuttaa että herättää sen tyylistä mopon keulimista ja raivostumista että sensuuri iskee. ; Tähän liittyvistä kommenteista ei ole runsaudenpulaa. Tällä hetkellä kävin Facebook -ryhmästä kaivamassa ensimmäisen ylistyskommentin aiheesta. Etsimiseen meni alle viisi minuuttia. Kimmo Piirainen esitti mielipiteensä jonka mukaan "Historia vaan toistaa itseään. Ei ole ensimmäinen kerta jäkessä. Vanhemmat naisetkin kertoo omien vanhempieen puolustaneen omaa kyläänsä, ja nyt se on vaan muodoltaan hiukka erilaista. Kunnioitus nuorisolle ketkä tänään menee ja puolustaa omaa kotikaupunkiaa. Niin kuin talvisota yms. olisi unohdettu...."

On erikoista että nyt viime päivinä on kuultu paljon siitä miten maahanmuuttokeskustelussa ei kannateta väkivaltaa mitenkään relevantisti. Jos oikea mielipide maahanmuuttoon on niin tärkeää että joukkotappelu, vandalismi ja rähinöinti ovat sankaruutta, niin se siitä sitten!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Sinä kirjoitat loistavia tekstejä, joihin on mahdotonta vastata mitään. Jotenkin osaat tuoda asiat ilmi niin täydellisesti ettei voi vastustaa tai lisätä mitään.

Kiitos kuitenkin loistavista tekst(e)istä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tervetuloa muuten Keravalle. Itse muutin tänne Stadista, miehen perässä, 25 vuotta sitten enkä suostu lähtemään.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Asuin ikävuodet kuudenteen vuoteen Keravalla. (Talossa jossa Jean Sibelius Keravalla ollessaan asui, btw. Isäni oli vanginvartijana ja se oli siihen aikaan työsuhdeasuntona vankilan työntekijöille.) Olen asunut Keravalla viimeiset jotain viisi vuotta. Olemme ilmeisesti vuoden-parin sisällä muuttamassa Espoon suuntaan. Puolisolla on siellä virka. Nyt on vähän tarpeettoman pitkät työmatkat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset