Tuskakeskiviikko ...ja suurin niistä on hakkaus

Tunnustan - Ennustan - Pahempaa on luvassa

  • Kuva oli tarkalleen ottaen tämä. Olin tuolloin huomattavasti laihempi ja pitkätukkaisempi. Jotkin asiat selvästi pysyvät.
    Kuva oli tarkalleen ottaen tämä. Olin tuolloin huomattavasti laihempi ja pitkätukkaisempi. Jotkin asiat selvästi pysyvät.

Tunnustan.

En ole säveltäjä, joten saatan joskus leikkiä ennustajaa. Tästä hyvänä muistutuksena oli facebookissa tullut muiston muistutus. Se näytti päivityksen 8 vuoden takaa. Kuvapäivityksen. Tämä on siitä merkittävä kuva, että niihin aikoihin päädyin tekemään erään ennustuksen. (Kuva saattaa tosin olla vanhempi kuin 8 vuotta vanha, tuossa vaiheessa pahana ollut depressio on syönyt pari vuotta muistiani niin että ne ovat hyvin hyvin hämäriä. En osaa sanoa tarkasti mitä on tapahtunut missäkin järjestyksessä. Eikä niitä jäsentymättömiäkään muistoja paljoa ole! Facebook kronologisoi vain päivän jona olen ladannut kuvan internettiin, ei sitä päivää jona kuva on otettu.)

Tämä ennustaminen koski sitä, että Suomessa tulee nousemaan ideologista väkivaltaa. (Kun minä ennustan se ei koskaan koske koiranpentuja ja perhosia ja nousukausia. En ennusta naisille että tumma komea muukalainen tulee vetäisemään jalat alta. En ennusta, en edes Halla-aholaisella twistillä.) Toki taustalla saattoi olla se, että olin noihin aikoihin saanut itse tappouhkauksen. Mutta tunnistin kuitenkin sen että paitsi että on kaksi puolta, niillä on trendi. Polarisoitumisen merkit olivat ilmassa.

Olen tässä kohden ollut jo 8 vuotta väärässä. (Tai ehkä jopa 10.) Moni kuitenkin voisi sanoa, että olen tässä asiassa oikeammassa kuin koskaan. (Joskin maahanmuuttokriittiset ja myönteiset nähnevät syyt ja taustat eri tavalla.) Vallankumous ja väkivaltapuhe on yleistynyt. Ellei peräti muuttunut normiksi. (Kuten eilen sattumalta kylmäilin.)

Toki on pakko myöntää että paljon on tapahtunut sellaista mitä en ole osannut odottaa. Ja ne näkyvät eniten NATO -keskustelussa. (En ota tässä kantaa olenko Naton puolesta tai vastaan. Se ei ole kovin tärkeää.)
* Kun vielä 1990 -luvulla pystyi selvästi havaitsemaan ns. "ryssävihaa" ja kansallismielisen tunnisti siitä että hän kertoi vitsejä nimeltä mainitsemattomista idästä tulevista vihollisista, on tämä muuttunut. Kansallismielinen hakee uhkaa huomattaavasti etelämmästä - tai, yhä kasvavissa määrin, maan rajojen sisäpuolisesta "suvakkilasta". Venäjämyönteisyyttäkään ei ole vaikeaa havaita ; Esimerkiksi kun käväisin tutustumassa Järvenpäässä tapahtuneeseen "Rajat kiinni!" -mielenosoitukseen, oli rajat kiinni haluavien joukossa nähtävissä esimerkiksi kyltti jossa toivottiin Putin Suomeen!
* Toisaalta kansallismieliset puolustautuivat hyvin reaktiivisesti siihen että natsit taistelivat suomalaisten puolella sodassa. Tällöin korostettiin sitä että Suomi tarvitsi apua koska koko maata uhkaava kriisi uhkasi tuhota kaiken. Nyt jos Amerikkalaiset käyvät täällä sotaharjoittelussa, heitä nimetään "vieraan valtion joukoiksi". Konnotaationa että tämä on lähes maan valtaamiseen verrattavissa oleva asia, ja jotenkin kansainvälisen politiikan juridiikaltaan täysin rinnastettavissa Venäjän ennaltailmoittamattomiin ilmatilanloukkauksiin...

Nämä muutokset voivat olla monista faktuaalisia. Tärkeää on että ne ovat tapahtuneet. Ja ne ovat olleet luonteeltaan sellaisia että en olisi ikinä osannut ennustaa niitä.

Ennustan.

Minulla on tietenkin odotuksia tulevaisuudelta. (Ei, tämä ei tarkoita "toivoa". Ei elämällä odotusarvoisesti ole oikein mitään erityistä tarjottavaa.) Olen ollut huomaavinani että aiemmin mainitsemani polaarisuus on muuttunut siihen suuntaan että maahanmuuttokritiikkiin liittyvä viha ja kiukku sisältää yhä vahvemmin maassaolevat "suvakit". Odotankin että tilanne elää jopa siinä määrin että hyvin pian tilanne on se, että päämoitteen ja pääpelottelun kohde ovat "suvakit". Tarvitaan jotain erityisiä ulkomaisia kriisejä ja niihin liittyviä kansainvaelluksia jotta tämä kulma häivyttyy joksikin aikaa. Kun ensimmäinen tähän liittyvä väkivaltaistuminen alkaa ilmenemään, sanon vain Timo Soinia mukaillen, että "asiat ei tule ylätyksenä jos ymmärtää katsoa oman kuplan sisäpuolelle". (Suvakit ei kuuntele järkipuhetta, valta tulee kääntymään, valta tulee murtumaan pian -optimismia ei ole vaikeaa löytää jo nyt. Ei mene välttämättä kauaakaan, että pelottelu muuttuu uhitteluksi ja uhittelu teoiksi.)

Tällä on sitten hyvin vähän vaikutusta tähän viimeisen parin päivän tärkeimpään aiheeseen eli Trumpin presidenttiyteen. Mutta on minulla siihenkin liittyen muutama ennuste. Ne eivät välttämättä muutu todennäköisiksi. Mutta niiden todennäköisyys muuttuu. (Toisin sanoen Trumpin valinnalla on niihin mielestäni jonkinasteista syy-yhteyttä.) Tärkein niistä varmaan koskee NATOa. Putin on iloinen siitä että Trumpilla on ideaali ulkopolitiikasta. (Tämä ihanne on aika lähellä sitä mitä kannatan yksityishenkilöille. Se, pitääkö globaalia valtiontaloutta ja ulkopolitiikkaa ja diplomatiaa hoitaa kuten yksityiselämää on sitten hyvin erillinen asiansa.)

Hän on tekemässä sitä mitä moni vasemmistolainen on moittinut. Eli hän vähentää USA:n valtionpoliisina toimimista. Tähän tietenkin liittyy turvallisuuskysymyksiä. Tässä mielessä on yhä vahvemmin selvää että jos Suomi joutuu ulkopoliittiseen kriisiin (joka, sanotaanko niin että, on tuskin Ruotsin, Norjan tai Viron kanssa) niin apua ei tule jos ei ole jotain NATO -direktiivistöä. Heittäydymme siis vähintään luottamaan siihen että Venäjä on historiallisesti harvinaislaatuisen hyväntahtoinen naapurina tällä hetkellä ja tulevaisuudessa.

Itse ennustan muuten tähän yhteyteen asioita joista muuten tulisi kommentteihin. Eli maahanmuuttoon. Ennustan että kun asetetaan islamterrorismi ja Venäjää vastaan sotiminen vastakkain niin 100 000 kuollutta tulee ensin Venäjän sotimisen puolelle. En väitä että jo huomenna ei voisi tapahtua ääri-islamilaista terrori-iskua Suomessa. Mutta 100 000 kuollutta siitä tule ei. Eikä niiden nettosumma tule kasvamaan yli 100 000 ennen kuin Venäjän kanssa tulee rähinää. Näin kaiken sen pohjalta mitä tiedän terrorismista ja sodista ja niiden kuolinluvuista.

Pahempaa on luvassa.

Minulla on myös yksi Trumpin valintaan liittyvä ennustus. Se on hyvin triviaali mutta tarkka. Ennustukseni sisällössä on tiettyjä reunaehtoja joiden kautta se toteutuu. Joten on hyvä katsoa koko ajatusketju eikä pelkkää lopputulosta.

Trumpin varapresidenttinä on Mike Pence. (Tämä ei ole se ennustus, tämä on vain fakta. Olisi tyhmää ennustaa tämän hetken tosiasioita.) Mike Pence pitää homoseksuaalisuuden korjaushoidoista. Snopes on tarttunut kiinnostavasti aiheeseen jota on liioiteltu liberaalien puheissa ; Pence kannattaa homojen käännyttämistä ja kannattaa sen parempaa rahoittamista. Mutta hän ei ole kannattanut homojen kiveksien sähkökärryyttelyjä ja muita vastaavia perinteisen-klassikkostatuksellsiia arvon hyvien kristittyjen homojen käännyttämisessä suosimia menetelmiä. (Tämäkin on fakta, ja se ei ole ennustus.)

Ennustukeni on se, että Pencen varapresidenttiys tuo tähän lisää rahoitusta. Itse asiassa tilanne voi olla vielä pahempi. Netissä on mielestäni hyvin halveksuttava trendi jossa ehdotellaan ja vihjaillaan Trumpin assassinaatiosta. Jos tämä tapahtuu, niin Pencestä tulee presidentti. (Ei Hillary Clintonista.) Tämä varmasti lisäisi rahoitusta vielä enemmän. Eli reunaehtoni olisivat tässä suhteessa erityisen vahvoja.

Jos tämä homojen eheytysteoria saa rahoitusta, siitä tulee varmasti suosittu aihe. Sillä tällä hetkellä konservatiivit ovat monessa maassa hävinnyt tai häviämässä homoseksuaalien avioliittoja koskevia päätöksiä. Konservatiivien pintaan nostamat keskustelut taas ovat jo hyvin hyvin kauan noudattaneet ns. vastaankirjoittamisen periaatetta. Tämä tunnistetaan ja kuvataan esimerkiksi internetlakien listoissa ; Cleeksin laki selittää että tämän päivän konservativismi päivitetään päivittäin vastustamaan sitä mitä liberaalit juuri nyt haluavat. Konservatiivit kaipaavat tällä hetkellä jotain keskustelunaihetta. Ja siitä todennäköisesti tulisi nimenomaan transsukupuolisuus. Mutta Trumpin valinta saattaa nostaa tilannetta uudelleenarvioitavaksi niin että tarjolle laitettaisiin myös näitä homojen eheytysasioita.

Ja jos näin käy (toinen reunaehto) niin meillä on maassamme uudelleenkasvatustieteen professori Tapio Puolimatka. Puolimatka on tunnettu siitä että hän ei keksi itse mitään ideoita. Mutta hän on innokas kommentoimaan. Ja tässä hän on jonkinlainen trendisetteri. Hän tunnistaa nousevia virtauksia kristillisissä piireissä, tarttuu niihin ja ratsastaa kiinnostavien aiheiden aallonharjalla. (Eli ; Hän on konservatiivien oma Susanna Kaukinen. Hänellä tuntuu olevan erikoinen taipumus tunkea puuhamiehiksi mitä erilaisimpiin suosiossaan nouseviin ryhmiin joissa on valtava kasvupotentiaali mutta jäsentymätön valta. Ja hän yrittää saavuuttaa valta-asemaa näissä ryhmissä. Ja kun hän ei onnistu, hän vaihtaa kohti uusia ryhmittymiä. Susanna Kaukisen ja Tapio Puolimatkan seuraaminen on tässä mielessä relevanttia ja opettavaa. Heillä on näkemystä, joskaan ei välttämättä omintakeisia ideoita.)

Tässä mielessä onkin lähes ilmiselvää että Pencen rahoitettua homokorjaushoitoja, on Puolimatka hyvinkin pian kirjoittamassa kirjoja. Kirjojen sisällössä on paljon ennalta-arvaamattomuutta. Sillä Puolimatka nappaa valtaosan sisällöstä referoimalla siihen konsensukseen jota fundamentalistikristittyjen sisällä velloo ja syntyy. (Hän lähteistää muiden sanomisiin, ei luo argumentteja.) On toki selvää että yksi kantava teema teoksessa tulee olemaan. Maailmankuvallisesti asenteelliset lääketieteen tutkijat eivät suostu pitämään homoseksuaalisuutta parannettavana joten kaksoissokkotutkimukset ja tehottomuuteen viittaavat havainnot aiheesta ovat maailmankuvaa ja petoksellisuutta. Ja miten toisinajattelijoita sorretaan tässä asiassa joka on lääketieteellisesti tärkeä - estäähän se yhteiskuntamme tuhoutumisen ja kaikkea. Ja luonnollisesti hän itse on kovasti vainottu.

Ei minulla muuta, tällä kertaa...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset