Tuskakeskiviikko ...ja suurin niistä on hakkaus

Wanhasta maailmanjärjestyxestä

Tänään posti toi "Historian kuvalehti:Historia" -lehden. Tässä kerrottiin siitä miten Illuminati vastusti kuninkaanvaltaa, uskontojen valtaa, avioliittoinstituuttia ja perintöoikeutta. Ja muita asioita. Nämä mainitsemani olivat sellaisia ajatuksia että ne viehättivät jossain määrin itseäni. (Ja ihmettelenkin miksi Illuminatia pidetään niin huonona asiana, jos sellaisen olemassaoloon nykyaikana nyt ylipäätään uskoo.) Monia asioita vastaan oltiin, sen sijaan sitä ei ajettu mitään asiaa.

Niissä oli kuitenkin kautta sellainen asia että on vaikeaa nähdä millä tavalla ne edustavat jotain "uutta maailmanjärjestystä". Asioiden vastustamisella luodaan vapauksia, ja tässä mielessä rajoittavia asioita vastustavat asiat ovat anarkistisia. Anarkistinen maailmanjärjestys vaikuttaisi kuitenkin perin juurin omituiselta. (Anarkistinen yhteiskunta sen sijaan olisi kenties mahdollinenkin. En ota kantaa tässä siihen olisiko sellainen jopa hyvä.)

Herääkin kysymys että jos ajetaan maailmanjärjestystä niin mitä ovat ne asiat joita sitten ajetaan ja puolustetaan ; Haukkuminen on toki aina helpompaa. Ja sellainen on vetävääkin. Kysymys on kuitenkin oleellinen.

On jännittävää katsoa mistä kristityt puhuvat kun he puhuvat arvopohjasta. Tässä tehokas keino on katsoa sitä, missä yhteyksissä asiat nousevat esiin ja missä eivät. ; Konservatiivisia fundamentalisteja tässä asiassa kuvaa se, että arvopohjasta ollaan huolissaan homoseksuaalien avioliiton kohdalla. Samoin "Suvivirren" tai "Enkeli Taivaan" laulaminen ; Mika Niikon hengessä "Joulujuhla ilman Jeesusta jää ontoksi". Samoin abortti ja eutanasiakysymys nousevat toistuvasti esiin jonain jota tulee vastustaa. Konservatiivi sanoo puolustavansa klassista järjestelmää. Mutta aina kun niiden muotoiluiden taakse katsoo, näyttää että ollaan enemmän jotain vastaan kuin jonkin puolesta ; Jopa silloin kun puhutaan perhearvoista ollaan vahvasti nimenomaan homoja vastaan.

Usein näiden takana on illuusio. Se miten asiat muotoillaan. Jos illuminati vastustaa kuninkaanvaltaa, niin se ajaa kansalaisten valtaa, valtaa jossa valistushenkisesti jokainen ajattelee itse ja oletetaan kyvykkääksi päättämään omista - ja kenties jopa yhteisistä - asioista. Samoin kristityt ovat periaatteessa heteronormatiivisia, eli ajavat heterokeskeistä avioliittojärjestelmää.

Se, että ne muotoillaan vastustaviksi johtunee siitä että tosiasiassa identiteetit jotka perustuvat yhteisille ja jaetuille arvoille eivät helposti ole kovin tärkeitä tai kiinnostavia. Kysymys on aina poliittisesta vihollisuudesta. Identiteetti on kunnollinen yksilöllisyyden ja itsellisyyden tunnus kun se erottelee itsen kaikesta muusta. Kertoo miten juuri minä olen jotenkin olemassa irrallaan yleisestä massasta. Kiista ja konflikti on helppo keino yrittää demonstroida sitä että ei ole pelkkä ratas. (Siksi kai jo anarkisteillakin on tärkeää identifioitua vaikka sitä kautta että ovat natseja vastaan.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit ()

Anne Löytönen

ei nyt avaudu... mitä halusit oikeesti sanoa
'

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset