Tuskakeskiviikko ...ja suurin niistä on hakkaus

Avautuva kirje Perussuomalaisten tukijoukoille

Hei arvoisa lajitoveri! (Tämä on kaltaiseltani darwinistilta hyvin joustava tervehdys, jossa ei ole kovin vahvasti niitä konnotaatioita joita liittyy kommunismissa sanan "toveri" käyttöön. Joskin yhteys on tässä täysin tarkoituksellinen.)

Vaalien ennakkoäänestys on alkanut. Tämä on kaltaiselleni egoistiselle kyynikolle riemullista aikaa. Sillä vaalimainonta on siitä mielenkiintoista että ne eivät selvästi ole mitään Aristotelestä. Vaalimainoksissa on ollut äärettömän paljon sellaista täysin tarpeetonta tyhmyyttä, josta ei ole hyötyä kenellekään.

Tämä on hivellyt erinomaisuudentunteitani. Samalla ehdokkaat tukijoukkoineen ovat kosiskelleet minua sellaisella hengellä, jossa muistutetaan, miten äänestäjänä kerrankin vaikuttan olevan "tärkeä ja kiinnostava". (Minkä toivoisin olevan totta aina, mutta joka ei liene sitä koskaan.) Pohjasävynä on että tätä pidetään arvokkaana ja osa on vihjannut että jalkautuminen kansan pariin on muutenkin jaloissa tavoitteissa. (Tai tälläisiä tavoitteita pyörii jaloissa.) Että tervetuloa odottamaan samaa jatkossakin. Ja tiedän että he eivät valehtele. (Ensi vaalimainoskauteen!)

Mutta nyt olen erityisesti kirjoittamassa perussuomalaisille, joten en voi vain korskeasti kertoa miten ennakkoon profetoin että voittipa vaalit sitten kuka hyvänsä niin joka tapauksessa vallanhimoisimmat, opportunistisimmat ja viheliäisimmät örvelöt saavat tepastella polleina hetken kansan maksamana vallan keskiössä. Tälläinen olisi tietenkin helppoa koska se vaikuttaa kriittisyydeltä vaikka se on vain negatiivisuutta. Ja kriittisyys ja torppaaminen taas sekoittuvat helposti fiksuuteen ja älykkyyteen. 

Nostin tämän esiin koska halusin korostaa miten, luonnollisesti ja ymmärrettävistä omaa persoonaani koskevista syistä, kykenen hyvinkin syvällisesti samastumaann siihen mitä emotionaalista arvoa on poliittisella tarjonnalla, jonka avulla tyhmät ja/tai täysipäiväisesti kiukkuiset ihmiset pystyvät projisoimaan politiikkaan mitä tahansa omia pelkojaan, katkeroitumisiaan ja riittämättömyyden tunteitaan.  Halusin virittäytyä tunnelmaan jossa olisimme monin paikoin hyvin samanlaisia.

Puolueenne on silmissäni perin juurin erikoinen.

En näe perussuomalaisille kovin syvää merkitystä. Ja tämä ei johdu siitä että en pitäisi maahanmuuton vastustamista tärkeänä. No, itse asiassa en pidä sitä kovin keskeisenä. Ties millä hyökyaalloilla sitä pakolaiskriisiä onkin kutsuttu niin kyseessä ovat joka tapauksessa lähinnä muutamat kymmenet tuhannet ihmiset. Se on hyvin pieni luku miljoonien ihmisten rinnalla. (Jos ajatellaan Suomea on katsottava isoja lukuja.) Mutta vaikka pitäisin maahanmuuttoa vakavana, olisi kysymys silti vähän sama kuin se miksi olen vähentänyt voimakkaasti uskonnonvapautta koskevia juttujani. Se oli ajankohtaista ja relevanttia kymmenen vuotta sitten mutta asiat ovat yhä lähempänä sellaista tilannetta että se mikä on tehtävissä on tehty.

Tilanne on minulle sama kuin teistä monelle on ilmastonmuutos. Yleisenä sävynä on se, että ilmastonmuutosta pidetään relevanttina mutta että "ihminen ei sitä ole aikaansaanut tai ei ennen kaikkea voi sitä korjata vaikka olisikin aikaansaanut." Ymmärrätte (lisä)kantani maahanmuuttoon varmasti ilmastonmuutoksen kautta. Suurin osa on tullut maahan jo nyt ja tältä kohden oltaisiin myöhässä jos ongelmaa olisi. Jos siis oletetaan uhka erittäin reaaliseksi. Tämä ei muutu sillä että lasketaan elinaikaiskuluja ja verrataan niitä poliisien vuosipalkkaan.

Itseäni kiinnostaisi tietää sekin milloin tämä poliittinen vitsi alkaa käydä vanhaksi ihan toisteisuuttaan; Minusta viimeistään silloin, kun se on kaksi kertaa pettänyt kansan - ja on nyt "perusarvonsa" mukamas jotenkin muuttaneena "eri kakka samassa paketissa" henkisesti - tunkemassa esille uutena ratkaisuna joka ei ole vastuussa vanhoista virheistä. 

Alustuksen jälkeen haluan kuitenkin osoittaa teille tukea.

Siitä huolimatta, että aika usein mielipiteistöltään puolueen kannattajakuntaan vihautuva joukko on kuluttanut erinäisiä aikoja senkin arviointiin että ovat arvanneet seksuaalista suuntautumistani väärin. (Ja kysymykseni eivät ole muotoa "Ovatko he haukkuneet teitäkin heteroiksi?") Tämä on tärkeää koska puolueenne on pitkästi kannattanut tietyntyyppistä röyhkeää poliittista epäkorrektiutta. (Jota itse asiassa itsekin monin paikoin kannatan ja arvostan.) 

Sillä on taatusti ollut vaikutusta politiikanteossa. Jos ennen poliitikon piti edes teeskennellä kunniallista ja pitää kulisseja pystyssä, nykyään saa olla tyytyväinen jos poliitikko hallitsee hyvät käytöstavat. (Halla-aho käyttäytyy tosin tenteissä oikein rauhallisesti. Tosin arvostan häntä syvästi siitä että hän koosti ja teki esipuheen internetaineisto "Totaaliseen Sotaan" joten olen tässä mielessä syvästi biasoitunut myötämielisyyteen.) Toki historia opettaa paljon - ainakin silloin kun ei kuuntele sitä suosittua historiankäsittelyn tapaa jossa kaikki Suomen politiikassa tekemät päätökset jälkikäteen selitetään järkeviksi, jopa ainoiksi mahdollisiksi. (Vaikka me kaikki tiedämme miten ja keiden toimesta politiikkaa oikeasti tehdään.)

Haluaisin kenties jopa sanoa jotain Laura Huhtasaarelle henkilökohtaisesti. Mutta toisaalta ymmärrän, että hänellä on parempaa tekemistä kuin olla kontaktissa kaltaisiini. Ja minulla on tärkeämpää tekemistä kuin etsiä häntä maailman turuilta. Ja lisäksi ongelmana on se, että moni avautuu liiaksikin tälläisistä asioista esimerkiksi sähköpostiin. Laura Huhtasaarta on esimerkiksi uhkailtu.

Tämä poliittisesti epäkorrekti rykäisy liittyy toki laajempaankin keskusteluympäristöön. Poliittisen epäkorrektiuden aikana on syytä keskustella onko "kännissä ja läpällä" -puolustus hyväksyttävä selitys. Vai onko se hyväksyttävä vain tietyille ihmisille. Itse pitäisin aika vahvasti suositeltavana sitä, että temperamenttiongelmaisten kannattaa olla varovainen alkoholinkäytössään. Tai ainakin mitä sen vaikutuksessa tekee. (En suosittele myöskään autoilua.) En saa iloa tämänlaisista. Ja tämä on tärkeä asia. Sillä siinä on opetuksen siemen.

Opetus.

Teidän, lajitoveri, voi tietenkin olla vaikeaa ymmärtää sympatiaa. Olettehan sentään minulle Poliittinen Vihollinen ja kaikkea. Mutta olen vilpitön. (Uskomatonta itsellenikin.) Joku voisi nähdä että takana olisi karman kouraisu. Ja nykyisessä some -ilmapiirissä se voisi olla jopa rummutettu ajatus.

Mutta ei. En kykene olemaan niitä ihmisiä jotka selittävät että "itse aiheutettu ongelma ja sitä saa mitä tilaa". Nämä vitsit olisivat Soinin kohdalla niin helppoja että niitä ei tarvitsisi edes keksiä. Todellisuus kirjoittaa ja keksii ne meidän kaikkien puolesta valmiiksi. Ja tässä voi ollakin paljon perää.  ; Osa ihmisistä ei osaa sekoittaa negatiivisuutta hostiiliudesta ja avoimesti suoraan puhumista erilaisista toiveista jotka voivat äkkipikaistuksissa muuttua ensin ajatuksista sanoiksi ja sanoista teoiksi. Jos lietsoo vastustavaa puhetta "räväkällä kielellä rehellisesti" niin tämänlaiset voivat olla odotettavia kasvuja rikostilastoihin.

Mutta näistä iloitseminen olisi sama kuin jos ensin puolustaisi kansalaisia, erityisesti sen naisia, ja vastustaisi rikoksia, erityisesti seksuaalirikoksia. Ja sitten iloitsisi jos joku maahanmuuttoa kannattanut nainen tulisi raiskatuksi ja fantasioisi tästä jotain heittoja nettiin. Ja miten se olisi "opettavaista". Molemmat meistä varmasti ymmärtävät että kaikki tämänlaatuinen olisi syvästi vastenmielistä. ; Siksi en fantasioi ironisista opetuksista vaan on kauheaa että joudumme vääntämään netissä paljon keskustelua herättäneen "saako natsia lyödä" -keskustelun tämänlaiseen kontekstiin. (Syvien internetdebattien suuruisten modifiointien jälkeen luonnollisesti. Täsmennykseksi; En pidä Soinia natsina.)

Ei minulla muuta. Ennakkoäänestys on alkanut. Olkaa hyvä ja menkää antamaan äänenne minusta ihan väärille ihmisille. (Tosin minulle ei taida oikeita ihmisiä ollakaan.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"Tilanne on minulle sama kuin teistä monelle on ilmastonmuutos. Yleisenä sävynä on se, että ilmastonmuutosta pidetään relevanttina mutta että "ihminen ei sitä ole aikaansaanut tai ei ennen kaikkea voi sitä korjata vaikka olisikin aikaansaanut.""

Anteeksi vain jos minun lihansyönti on osaltaan ollut syynä globaaliin ilmaston lämpenemiseen. Puolustelen itseäni sillä, että olen ollut raskaan työn tekijä olen työlläni osaltani ollut elättämässä suuren joukon "herraskekkuloita"

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

"Anteeksi vain jos minun lihansyönti on osaltaan ollut syynä globaaliin ilmaston lämpenemiseen."

Missä mainitsen sanallakaan lihansyönnin? Puhuin ilmastonmuutosdenialistien käyttämistä asenteista. Kuvasin mielipiteen. En edes kritisoinut sitä. Vaikka kenties olisi ollut tarpeellistakin.

Sävy oli se, että ilmastonmuutosdenialismi on siirtynyt siihen suuntaan että puhutaan siitä että ilmastonmuutokselle ei vain voida tehdä mitään. Tämä mielipide on olemassa. Ja sen kanssa analogisena voidaan ajatella että jos maahanmuutto on ongelma niin siinä tapauksessa voitaisiin tehdä analogisesti että "maahanmuuton ongelmat on jotain jolle ei enää voi tehdä mitään".

Toki on ymmärrettävää että tähän voisi lisätä jatkoanalogiaa. Nimittäin maahanmuuttokeskustelussa on hyvinkin tavallisesti se, että asia muuttuu kaunaiseksi "ketkä on teoillaan aikaansaaneet ongelman ja ketkä on kansan rankaisun ansainneita kohteita". Mutta en vetänyt edes mitään tämänlaista.

"Puolustelen itseäni sillä, että olen ollut raskaan työn tekijä olen työlläni osaltani ollut elättämässä suuren joukon "herraskekkuloita""

Sen näen että älylliseen työhön ette liene ainakaan osallistunut. Muuten ette olisi minua olkiukottanut. Taisi olla niin että näit avainsanan ja reagoit automaattisesti kuin jokin lisko. Tätä toki meille evoluution tuotoksille käy.

On hyvä että me spesiaaleista taidoista ja teknisistä töistä palkkamme savat keppiherrat saamme jotain hyötyä fyysisestä puurastuksestanne. Että ette ole mitään suttugeenisiä 1900 lukulaisten eugeenisten projektien fantasiakohteita.

On toki hupaisaa että kun minä puhun teknisesti ilmastonmuutokseen liittyvistä keskusteluista (ja vain kerron minkälaisia mielipiteitä on olemassa) niin se vedetään lihansyöntiin ja omaan arkeen ja vedetään henkilökohtaiseksi.

Se nimittäin tukee omaa teoriaani siitä miten tiedeasiat ja moraaliasiat politiikassa menee. Usein todellisia ongelmia muotoillaan mukamas fiksuiksi ja moraalisiksi. Mutta sitä tekevät ihmiset joilla se ei voi olla älyllisen työn tai moraalisen punnitsemisen takana koska nämä taidot eivät yksinkertaisesti ole näillä ihmisillä hyvällä tasolla. (Joka ei johdu tyhmyydestä vaan on tavoitteellista. Ihminen ei osaa asioita joita ei ole kiinnostunut opettelemaan ja joita ei ole tehnyt monta kertaa kauan ja toistuvasti. Jos ei esimerkiksi osaa logiikan totuustauluja täyttää niin se kertoo että tyyppi ei ole ollut kiinnostunut rationaalisuudesta.)

Mutta jos meillä nyt on vaikka tämä ilmastonmuutos. Sen torjumisesta pitää tehdä denialistisella twistillä tiedekysymys, eli rationaalisesti perusteltu mielipide. Ja kun tässä ei onnistuta niin muotoillaan se tekniseksi kysymykseksi jossa ihminen ensin ei vaikuta ja sitten kun vaikuttaa niin sitten pitää vaan sopeutua seurauksiin eikä ennaltaehkäistä.

Oikeasti takana on todennäköisemmin se, että oma arki on totuttua eikä siihen haluta muutoksia. Vihreät eivät olekaan sekä väärässä ja pahoja vaan sen sijaan tylsiä ja tuppaavia.

Se mikä maalataan vihreiden todellisuuspakoisuudeksi ja pahuudeksi ja arvopohjan musertamiseksi tiivistyykin näppärästi lauseeseen "Hiiteen ekologia, jos se tippakaan minun globaalissa mitoissa luksukseksi määriteltävää elämääni hankaloittaa."

Kukaan ei tykkää moralisteista. Ei edes silloin kun he ovat oikeassa. Ymmärtäähän tämän. Mutta älä hyvä lajitoveri väännä tätä joksikin tätä hienommaksi. Muistakaa että minä olen monessa paikassa samaa mieltä Laura Huhtasaaren kanssa. "Me ei olla kehitytty apinoista". Hänellä paino on tosin sanalla "apina" ja minulla paino on sanalla "kehittynyt".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset